«جنگ نرم و رسالت معلمان» ملت عزت طلب و هوشمند ایران ، هیچگاه ننگ سیطره بیگانه را برنتافته است و همچنان که اوراق تاریخ معاصر گواهی می دهد همواره پیشتاز نهضت های آزادی خواهانه و استکبار ستیزانه و دفاع از استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و حقوق خویش بوده است . تا آنجا که نهضت های ملت ایران در مشروطیت و ملی شدن نفت و خصوصا انقلاب اسلامی، الگوی دیگر ملت ها قرار گرفته است. به همین دلیل است که زیاده خواهان جهان، از بیم توسعه و فراگیر شدن شعار های حق مدارانه و عدالت خواهانه مردم ایران در میان سایر ملت ها، تمام توان خود را برای سرکوب ایرانیان و خاموش ساختن مشعل ظلم سوز آنان به کارگرفته اند .
ملت عزت طلب و هوشمند ایران ، هیچگاه ننگ سیطره بیگانه را برنتافته است و همچنان که اوراق تاریخ معاصر گواهی می دهد همواره پیشتاز نهضت های آزادی خواهانه و استکبار ستیزانه و دفاع از استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و حقوق خویش بوده است . تا آنجا که نهضت های ملت ایران در مشروطیت و ملی شدن نفت و خصوصا انقلاب اسلامی، الگوی دیگر ملت ها قرار گرفته است.
به همین دلیل است که زیاده خواهان جهان، از بیم توسعه و فراگیر شدن شعار های حق مدارانه و عدالت خواهانه مردم ایران در میان سایر ملت ها، تمام توان خود را برای سرکوب ایرانیان و خاموش ساختن مشعل ظلم سوز آنان به کارگرفته اند.
اینک شکست تجربیات هجوم نظامی ، محاصره اقتصادی و فشارهای سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران توطئه گران استکبار جهانی را به این حیله گری کشانیده است که در وادی فرهنگ، نبردی بی امان را پی ریزی و آغاز کنند، یعنی از همان جبهه ای که عامل پیروزی انقلاب اسلامی بود و مردم با دست خالی اما با تکیه بر ایمان و آگاهی خود در برابر سردمداران زیاده طلب جهان، ایستادگی کردند و پیروز شدند، حملات خود را از همان جبهه شروع کردند.
سال هاست که هجوم پنهان و آشکار به ارزشها و مقدسات و باور های ما، در پیچیده ترین شکل ها و قالب ها طراحی و اجرا می شود و اگرچه نمی توان بطور دقیق، زمان آغاز جنگ نرم دشمن را تعیین کرد اما شاید بتوان گفت انگلیسی ها با به صحنه آوردن سلمان رشدی، شروع و شیوه جنگ نرم را اعلان کردند و به هم پیمانان خویش ارائه طریق نمودند.در جنگ نرم، دشمن، قلب و اندیشه انسان ها را هدف می گیرد.“رسانه” مهمترین و موثرترین سلاح جنگ نرم است.
نوجوانان و جوانان مخاطبان اصلی جنگ نرم هستند و دشمن تلاش می کند با بهره گیری از گسست فرهنگی میان نسل ها، ذهن آنان را نسبت به داشته ها و باور های دینی و ملی خویش مشوه سازد، تا آماده پذیرش یوغ اسارت فرهنگی بیگانه شوند. خصوصیت جنگ نرم، ظرافت و نامحسوس بودن آن است و لذا مبارزه در این میدان بسیار دشوار و تخصصی است و فرماندهان این مصاف باید مجهز به علم و فن تاثیرگذاری فرهنگی و شناسایی و خنثی سازی پیام های آسیب زا باشند.بر این اساس، معلمان را باید کار آمدترین فرماندهان جبهه فرهنگ دانست، از آن رو که با تاثیرپذیر ترین و آسیب پذیر ترین گروه سنی جامعه، در طولانی ترین فرصت، امکان برقراری ارتباط و گفتگو و پیام رسانی دارند و در عین حال از بالاترین تخصص و توانمندی برای انتقال پیام به مخاطبان خود به تناسب ذهنیت آنان، برخوردار هستند.اگر به تقسیم مسئولیت ها در جامعه احترام بگذاریم و نقش و اهمیت هر گروهی را باور داشته باشیم و نخواهیم تمامی فعالیت ها و اقدامات توسط گروهی خاص انجام شود و یا بنابر آن نباشد که همه در همه امور وارد شوند، در این صورت، بی تردید، سرمایه گذاری در آموزش و پرورش و ارتقای آگاهی های معلمان در زمینه جنگ نرم، دستاورد های فراوانی به ارمغان خواهد آورد.
بنابراین تحلیلگران و نظریه پردازان کشور در موضوع جنگ نرم، باید برای فرهنگیان و انتقال آخرین تاکتیک های دشمن به آنان، برنامه ریزی خاصی داشته باشند. البته وزارت آموزش و پرورش نیز می تواند و باید در این حرکت پیشقدم شود و راهکارهایی برای روز آمد شدن اطلاعا ت مدیران مدارس، مربیان پرورشی و معلمان گرانقدر در حوزه جنگ نرم طراحی کند.
قابل توجه است که در دنیای هجوم رسانه ها و تهاجم فرهنگ استکبار، حتی برخی کشور های پیشرفته و صنعتی -که سالهاست از نظر نظامی مورد هیچگونه تهدیدی قرار نگرفته اند و احتمال تجاوز نظامی به کشورشان را نمی دهند، به دلیل اهمیتی که برای هویت ملی خویش قائل هستند، مسئله آموزش و پرورش را از منظر امنیت ملی به عنوان قابل اطمینان ترین سنگر دفاع فرهنگی، مورد توجه خاص قرار داده اند و بخصوص پیرامون تربیت معلم، با نگاه نقش آفرینی در دفاع از هویت ملی برنامه ریزی می کنند.
مروری بر روند پیروزی انقلاب اسلامی و استمرار آن در کشور ما نیز نشان می دهد که فرهنگیان در جریان پیروزی انقلاب و نیز در دفاع مقدس، سهمی تاثیر گذار و تعیین کننده داشته اند و در عین حال همواره از والاترین پایگاه اجتماعی برخوردار بوده اند. بر این اساس است که احیای شان معلم در جامعه به عنوان قشر مرجع، ضرورتی مضاعف می یابد و با حضور فعال جامعه معلمان، می توان دانش آموزان را برای ایستادگی در عرصه جنگ نرم آموزش داد. اگر در مدرسه شیوه های بهره گیری سالم از رسانه ها آموزش داده شود و پیامد های بهره گیری سوء کاملا تشریح گردد. سلاح دشمن تا حدود قابل توجهی کارآیی خود را از دست خواهد داد. اگر دانش آموزان تربیت شوند که “ مسئولانه “ واردات فکری و قلبی*خویش را برگزینند، از آسیب جنگ نرم دشمن مصون خواهند ماند.